PROGRAM PERKAMPUNGAN ILMU INTERVENSI TAHFIZ ANJURAN BERSAMA SEKTOR PENDIDIKAN ISLAM (SPI) JPNJ DENGAN KERJASAMA PERBADANAN ISLAM JOHOR (PIJ) TAHUN 2023

30 Nov, BATU PAHAT – Menjelang peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang bakal bermula pada Disember 2023 (amali) ini, Perbadanan Islam Johor (PIJ) melalui Tabung Waqaf Rakyat Johor (TWRJ) telah berbesar hati menaja dan memberi sumbangan kepada Urusetia Program Perkampungan Ilmu Intervensi Tahfiz Anjuran Bersama Sektor Pendidikan Islam (SPI).
Program ini bertujuaan mempersiapkan pelajar bagi menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang dijangka bermula 5 Disember 2023 (amali) – 30 Januari 2024 (bertulis). Tiga buah sekolah yang terlibat adalah Sekolah Menengah Bekok, Sekolah Menengah Benut dan Sekolah Menengah Simpang Renggam yang melibatkan lebih 100 orang pelajar.
Selain itu, program turut memfokuskan kepada pendedahan Teknik Menjawab bagi 5 teras matapelajaran utama. (Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sejarah, Matematik dan Sains). Turut hadir, Encik Khirul Nizam bin Mat Said, Timbalan Pengurus Besar selaku wakil rasmi Pengurus Besar bagi merasmikan Majlis Perasmian Penutup program tersebut yang telah berlangsung di Hotel Katerina, Batu Pahat.
Semoga program ini dapat dimanfaatkan oleh pelajar-pelajar, dan PIJ mengucapkan Selamat Maju Jaya dalam menghadapi peperiksaan kelak, InsyaAllah.