Bengkel Penggunaan Non-Communicable Kit (NCD Kit)

10 Disember, Johor Bahru – PIJ dengan Kerjasama Jabatan Kesihatan Negeri Johor (JKNJ) dan Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) telah mengadakan Bengkel Penggunaan Non-Communicable Kit (NCD Kit) bagi Zon 1 Daerah Johor Bahru, Kulai dan Kota Tinggi bertempat di PERSADA JOHOR International Convention Centre.
Bengkel ini bertujuan untuk menerangkan tatacara penggunaan Kit Kesihatan yang telah disumbangkan oleh PIJ. Penerangan telah disampaikan oleh Dr. Norhana binti Ahmad Bahuri, Ketua Penolong Pengarah Kanan Unit NCD, Jabatan Kesihatan Negeri Johor dan Dr. Siti Rupeah binti Tugiman, Pegawai Perubatan UD54, Unit NCD, Pejabat Kesihatan Daerah Kulai.
Program ini telah dirasmikan oleh YB Dato’ Haji Abdul Rahman bin Salleh, Pengurus Besar PIJ. Turut hadir, Tuan Haji Jamaludin bin Haji A.Hamid, Pengarah Jabatan Agama Islam Negeri Johor.
Perbadanan Islam Johor komited dalam usaha Kerajaan Negeri Johor untuk menyalurkan bantuan kepada Bangsa Johor yang menjalankan segala bentuk program kesihatan dan kegiatan untuk kemaslahatan ummah menerusi Program Bantuan Johor Sejahtera.
PIJ telah berinisiatif untuk memberikan sumbangan NCD Kit kepada 80 buah masjid bagi Fasa 1 dan 100 buah masjid bagi Fasa 2.
Semoga sumbangan PIJ ini dapat dimanfaatkan oleh semua penerima yang terdiri daripada masjid terpilih di seluruh Negeri Johor.